2394111748 6978721367 Χρήστου Τσαπάρα 2 - Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκη thermonet89@gmail.com
hero image

Thermonet ΔΕΔΕΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ - ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
_______


Αντλίες θερμότητας


Τι είναι οι Αντλίες Θερμότητας;
Οι Αντλίες Θερμότητας είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη κτιρίων με μεταφορά θερμικής ενέργειας από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Η λειτουργία τους βασίζεται στον ψυκτικό κύκλο. Με άλλα λόγια, έχουν την ικανότητα να αφαιρούν θερμότητα από το περιβάλλον και να την προσδίδουν στον εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ εκτελούν την αντίστροφη διαδικασία κατά το καλοκαίρι, ώστε να ψύχουν το κλιματιζόμενο χώρο.

 


 

Πλεονεκτήματα

 Εξοικονόμηση ενέργειας
Με τη χρήση μιας Αντλίας Θερμότητας πετυχαίνουμε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

 

 Ευκολία εγκατάστασης

 Ασφάλεια και αξιοπιστία
Οι Αντλίες Θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Δεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα ή άλλες καύσεις, αφού δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον.

 

 Ευκολία συνδυασμών
Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή παλιά κτίρια και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού.

 

 Προστασία περιβάλλοντος και μηδενικές εκπομπές ρύπων
 

 Αθόρυβη λειτουργία
 

 Λειτουργία που δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες
 

 Πολύ χαμηλό κόστος συντήρησηςMonoblock αντλία θερμότητας αέρα/νερού

 

Το μοντέλο NXHM του οίκου Riello είναι μία αντλία θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης για θέρμανση, ψύξη και πιθανή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για οικιακή χρήση.

Η μονάδα λειτουργεί με οικολογικό ψυκτικό R32 εξασφαλίζοντας όχι μόνο χαμηλό Δυναμικό
Υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) και εκπομπές CO2, αλλά και ισχυρή απόδοση με υψηλή ενεργειακή απόδοση ανά πάσα στιγμή. H NXHM είναι επίσης εξοπλισμένη με Blue-Fin στοιχεία εναλλαγής θερμότητας, με ειδική υδρόφιλη και αντιδιαβρωτική επεξεργασία, η οποία βελτιώνει τη ροή της συμπύκνωσης στα πτερύγια, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο παγώματος στο στοιχείο (μέγιστη απόδοση ακόμη και σε υγρά κλίματα).
Το εύρος λειτουργίας της μονάδας στην διάρκεια του χειμώνα μπορεί να φτάσει για εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -25  ̊C. Το καλοκαίρι μπορεί να λειτουργήσει με μέγιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος +52  ̊C.

 


 Τεχνολογία DC-Inverter με διπλό περιστροφικό συμπιεστή που ρυθμίζει την ισχύ που απαιτείται για να ταιριάζει απόλυτα με το πραγματικό απαιτούμενο φορτίο.
 Υψηλό COP και EER (όλες οι αντλίες θερμότητας NXHM συμμορφώνονται με τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση).
 Απόδοση με πιστοποίηση HP Keymark.
 Θερμοκρασία θέρμανσης νερού έως +65 °C.
 Περιλαμβάνεται ενσύρματο χειριστήριο που μπορεί να διαχειριστεί πλήρως το σύστημα θέρμανσης/ψύξης/ ζεστού νερού χρήσης.
 Το χειριστήριο μπορεί να διαχειριστεί έως και 6 μονάδες σε σύστημα συστοιχίας (1 master & 5 slaves) ακόμη και με διαφορετική είσοδο ισχύος.

 Το αντιπαγετικό πρόγραμμα προστατεύει ολόκληρο το σύστημα ειδικά τα υδραυλικά μέρη από ζημιές σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.